De Ondernemers Academie

Boekenpagina

Boekentips

Mijn leven lang ben ik al gek op mezelf ontwikkelen. Veel van deze groei haal ik uit boeken. Al als kleuter leerde ik lezen en vanaf dat moment ging ik elke week naar de bibliotheek om 10 boeken te lenen. Per jaar lees ik ongeveer  50 tot 70 boeken. Uit alle boeken die ik lees, haal ik de voor mij waardevolle, leerzame en nuttige elementen en zo vorm ik de beste methode voor mijzelf en mijn klanten. Daarin gebruik ik vaak een gefundeerde wetenschappelijke achtergrond. 

De boeken die mij het meest gebracht hebben, deel ik graag met je. Ik geef erbij aan waar het boek over gaat en wat maakt dat ik het een topboek vond om te lezen. Je kunt deze boeken bij de bieb halen, kopen bij de lokale boekhandel, downloaden op je e-reader (zie hieronder voor welke Kobo ik heb en fijn vindt) of ze kopen via de door mij toegevoegde (affiliate) link. 

Heel veel leesplezier! En, heb je nog tips voor mij, ik hoor ze graag! Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe toegevoegde boeken aan deze lijst, meld je dan hier aan voor de updates. 

Boekenpagina

Handige gadgets om te lezen

kobo
Kobo

De meeste boeken lees ik, lekker old school, als echt boek van papier. Dat blijf ik toch gewoon het fijnst vinden. Maar het meenemen van kilo’s boeken of ruilen van boeken in boekenwinkels in Azie (#bestaandienog ) is er bij mij al jaren niet meer bij met dank aan mijn Kobo. Met deze versie kan je horizontaal lezen en zelfs in bad want hij kan tegen water.  Verder zit er ook een nachtstand (blauw licht filter) en knoppen om te bladeren op, ideaal.

 Klik hier voor deze kobo

 

Noice cancellor

Voor lezen heb ik stilte om mij heen nodig (en een goede kop thee of koffie met wat lekkers). Toen ik 2,5 jaar geleden voor een van mijn klanten een week naar Frankrijk moest, koos ik ervoor om dit met de trein te doen. Zo had ik 2 extra werkdagen. En door de noise cancellor complete stilte om mij heen. En thuis kan ik er de spelende kinderen in de buurt mee uit zetten als ik  in de tuin lig te lezen. Ideaal!

 Klik hier voor deze noise cancellor

noise

Boeken over Geldzaken

Blondjes beleggen beter
Blondjes Beleggen Beter

– Janneke Willems.

Heb jij de ambitie om te gaan beleggen maar ben je nog (steeds) niet begonnen? Dan is het boek ‘Blondjes beleggen beter’ zeker een interessant boek om meer te leren over wat beleggen is, hoe het werkt en welke verschillende vormen er allemaal zijn. In het boek wordt heel simplistisch het beleggen duidelijk gemaakt. Je krijgt in 7 hele duidelijke stappen praktisch uitgelegd hoe het werkt. Na het lezen van het boek kan je ook écht beginnen met beleggen want je snapt hoe de verschillende traders (lastig woord? Lees hem dan zeker) werken. Side note bij dit boek: ik was al begonnen met beleggen vóór ik het boek las, daardoor was het voor mij een wat minder interessant boek. En side note 2 😉: beleg alleen met geld wat je járenlang kunt missen.

Klik hier voor Blondjes beleggen beter

De Rijkste Man van Babylon

– George S. Clason.

Rijkdom ervaar je door een gevoel van vrijheid en innerlijke rust. Innerlijke rust zul je minder snel hebben als je altijd in geldnood zit. Genoeg geld hebben kan er aan bijdragen dat je meer rijkdom ervaart. (Ik zeg dus zeker niet dat je perse heel veel geld moet willen hebben, dat is wat anders).  Het boek legt in 7 regels uit hoe je ervoor zorgt dat je altijd over geld beschikt. Zo wordt er ingegaan op hoe je je uitgaven beheerst, hoe je je rijkdom opbouwt en hoe je ervoor zorgt dat je (daarmee) nóg beter gaat verdienen. Een ander groot onderdeel is mindset: want uiteindelijk gaat het natuurlijk om waar jij naar streeft en wat voor jou ideaal is. Het boek sluit af met mooie vragen & opdrachten die je zeker weten aan het denken zetten. Zelf had het boek binnen 1 dag uit en ook al heb ik enorm veel financiele kennis, ik vond het een fijn & nuttig boek.

Klik hier voor De rijkste man van Babylon

De rijkste man
Waar doen ze het van
Waar doen ze het van?

– Erica Verdegaal.

Rijk worden is weggelegd voor iedereen, zegt dit boek. Hiervoor moet je keuzes maken en het echt willen. In dit boek boordevol tips, weetjes, oefeningen en testen welke een mooi inkijkje geven over hoe je slim omgaat met geld. Waar moet je aan denken? Je vindt er een test om te kijken wat jouw visie op geld is. Je rekent uit of jouw bestaande vermogen in lijn ligt met waar je naartoe wilt groeien. Je krijgt veel tips om meer inzicht te krijgen in je financiën en hoe pensioen werkt. Ook krijg je een inkijkje  in de zeven universele  beïnvloedingsprincipes van Cialdini in de marketing (zodat je er niet intrapt 😉 ). Ook bevat het boek info over hoe je je kinderen leert omgaan met geld.

In mijn ogen is het een boek boordevol leuke tips, weetjes en oefeningen. Zeker leuk & leerzaam om te lezen! 

Klik hier voor Waar doen ze het van

Ontwikkelings Boeken

focus
Focus

– Mark Tichelaar.

Wist je dat we alleen aan prikkels al dagelijks 174 kranten aan hoeveelheid informatie op ons af krijgen? En dat élke keer als je ergens mee bezig bent en je door iets of iemand afgeleid wordt, het daarna weer 15 (!) minuten kost om gefocust terug te keren bij je taak? In de huidige tijd zijn wij allemaal druk. In dit boek krijg je veel (hele interessante) feiten aangereikt over focus én leer je meteen hoe je ervoor kunt zorgen dat je je niet meer druk vóelt en daadwerkelijk meer gedaan krijgt. Elk hoofdstuk eindigt met super praktische tips om het ook echt meteen door te voeren. Zelf ben ik iemand die al lange tijd heel veel met focus bezig is. Maar zelfs ik, die gek is op effectief en productief werken en leven,  heb toch flink wat nieuwe dingen geleerd die ik ga toepassen. Over het algemeen leest het boek als een trein, heel erg fijn geschreven! Wil jij beter omgaan met je tijd en leren hoe je écht gefocust kunt werken en leven? Dan is dit boek een enorme aanrader!

Klik hier voor focus